hibride

Hibridele non plug-in au depasit in vanzari modelele diesel in Europa in 2021

hibride

După ce cu câteva zile în urmă vorbeam despre faptul că în Europa Occidentală vânzările de vehicule electrice le-au depășit pe cele de mașini cu motorizare diesel, în luna decembrie a anului trecut, acum avem o nouă premieră similară. La nivelul întregului continent și pentru întreg anul 2021, vânzările de hibride non plug-in au fost mai mari decât cele de unități cu motorizare diesel. E drept, cu doar 48 de vehicule, dar o victorie este o victorie, indiferent de scor. Cu atât mai mult cu cât reprezintă o premieră.

Datele au fost publicate de către Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Conform acestora, s-au vândut aproximativ 880.000 de vehicule alimentate de baterii. Adică o mașină din 11.

Vehiculele hibride de tip non plug-in au avut vânzări de peste 1,9 milioane de unități. O creștere semnificativă față de anul anterior (1,1 milioane bucăți). Au depășit astfel, la mustață, înmatriculările de vehicule diesel, a căror popularitate pare să fie în scădere.

Înmatriculările de vehicule cu motorizare integral electrică s-au ridicat la peste 878.000 unități. O creștere de 63,1% față de anul anterior.

Datele statistice publicate de ACEA sunt valabile pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Conform acelorași date pe piaţa auto din România au fost înmatriculate un total de 121.208 de autoturisme anul trecut, faţă de 126.351 în 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *